Handmade jewelry tools-Kézműves ékszerekhez használatos eszközök

Ha valaki kézműveskedésre adja a fejét, akkor nem árt tudni pár hasznos információt arról milyen eszközök állnak rendelkezésünkre. Persze, nagyon sok. Egy-egy kategóriában is széles a skála, de kezdő szinten pár eszköz is elegendő a munka megkezdéséhez.
Elsősorban nem árt eldönteni mi is áll közel a szivünkhöz, mely anyagokat szeretnénk inkább alkalmazni, az már egy irányba tereli a keresgélést. Ha pl. gyöngyözni szeretnénk, akkor szép szines apró gyöngyöket elég beszerezni, mellé damilt és esetleg valamilyen kapcsokat, fülbevaló-akasztót, szerelőkarikát stb.
***
If we would like to made handmade jewelries have to some tools get started. Firstly we must to decide what kind of technique want to use.
 If we choose pearl, naturally have to obtain small pearls. Fishing line are still necessary, mounting ring, earring hook, claps etc.




Ha közelebb álnak hozzánk a fémesebb dolgok, akkor drótékszerben gondolkodjunk. Ehhez kellenek különféle vastagságú drótok, minél több féle, annál érdekesebb lesz az eredmény. Valamint a szinekben is igen nagy a választási lehetőség. Itt már szükség van fogókra a drót elvágásához és formálásához is.
***
In case we like to made wire jewelries, we need to different thick and coloured wire. Here have to use pliers for catting and shaping wire.

Használhatunk még csiszolt üveggyöngyket és féldrágaköveket is. Az utóbbiakat leggyakrabban medálokba szokták foglalni.
***
Beads and semi-precious stones are available in the work. The latter use it most frequently for pendants.


Van még egy vonal kézműves ékszereknél a sujtás-ékszerek. Itt különféle sujtásokra van szükség, amiket tudunk tekergetni a gyöngyök körül.
***
Soutache jewelries are too. Here twist smites around beads.



Említést kell tenni még a gyurmákról is, melyek gyerekorunkba repítenek vissza, de felnőtt korban is szivesen pepecselünk vele, ha már ékszerként is hordhatjuk.
***
Finally have plasticine. We like to play  with these materials in the childhood, but we use willingly in adulthood for making hilarious jewelries.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések